2015. május 13., szerda

11. fejezet




Alina

- Nem ismertelek még téged, mikor ez az egész történt. Vagyis a vége felé már igen – válaszoltam a fel nem tett kérdésére. Tudtam, hogy meg akarja kérdezni, lerítt róla és még mást is megakart kérdezni, de arra vártam.
- Hogy nem vette észre senki? Hogy nem vette észre Michael?
- Soha nem ütötte meg az arcom, csak egyetlen egyszer, mikor megvádoltam, hogy megcsal. Akkor tudta meg Michael, hogy valami nincs rendben, akkor mondtam meg neki, hogy megcsalt, de csak ennyit. Utána jött az a szöveg, hogy ő megmondta, hogy ő rossz srác és hogy nem érdemel meg engem. Amúgy olyan helyeken voltak a foltok, ahol más nem láthatta, leginkább a karomon, mikor ráncigált – emlékeztem vissza a régi dolgokra és nehezen, de visszatartottam a könnyeimet. Az étvágyam viszont elment.
- Miért nem mondtad neki? Segített volna, hisz a legjobb barátod!
- Ashton, kérlek szépen, hanyagoljuk ezt a témát, mert nem akarok visszamenni az időbe, jó? Elmúlt, végre túl vagyok rajta – sóhajtottam fel gondterhelten, miközben az előttem lévő hamburger maradékot piszkáltam.
- Oké, rendben. Menjünk valahova még? Vagy inkább vissza akarsz menni a szállodába?
- Egyedül szeretnék lenni legszívesebben – néztem fel rá.
- Nem foglak egyedül hagyni – tudtam, hogy nem fog itt hagyni, de nem azért, mert annyira fontos lennék neki, hanem mert hülyén jönne ki, ha azt látnák az emberek,hogy egyedül hagy, máris rosszra gondolnak.
- Tudom – sóhajtottam és felálltam az asztaltól. Ashton követte a példámat, megfogta a maradék kajámat, amit hagytam és kézen fogott.

**

Miután egy csendes séta után visszatértünk a hotelhez, felsiettünk a szobánkhoz. Gyorsan a fürdőbe mentem, magamra zártam az ajtót és leültem a kád szélére miközben engedtem a vizemet. Nem akartam a múlton rágódni, így inkább felhívtam az apámat. Pár csöngés után fel is vette.
- Szia kincsem, mi újság Miamiba? – nem akartam, hogy aggódjon, így próbáltam a rendes hangomon válaszolni neki.
- Gyönyörű hely, apa. Majd egyszer el kell jönnünk ide együtt – lelkesedtem fel. Ha van egy dolog, amiről képes vagyok bármilyen körülmények között vidáman beszélni, az az apával való közös programok szervezése. – És talán Andrew és Lola is velünk tarthatna. Rég láttam már őket.
- Mindenképpen, drágám. Meddig lesztek ott? Csak mert ha hazaértél, fel kell hívni a magán tanárodat.
- Apu, itt vagyok Miamiaba és te képes vagy felhozni Mrs.Buttont? Milyen ember vagy te? – tettettem felháborodást.
- Sajnálom kincsem, de muszáj valamikor tanulni. Attól még, hogy magán tanuló vagy, neked is meg vannak a kötelességeid. Jövőre érettségizel! Így is halasztottál – nem szerettem, amikor apa ennyire belelendül ebbe a tanolósdi dologba, szóval lépnem kellett.
- Rendben apa, ha hazaérek, felhívjuk. Most viszont mennem kell, mert várnak rám, vagyis a fürdőre – hazudtam. Utáltam hazudni neki, de most el akartam kerülni ezt a témát.
- Jól van, akkor majd beszélünk. Szeretlek és üvözlöm a srácokat.
- Én is szeretlek és átadom. Puszi – kinyomtam a beszélgetést, majd levettem a ruháim és elmerültem a meleg, habos vízembe.

Ashton

Este Alina elvonult fürdeni, én pedig átmentem a srácokhoz, akik eleinte furcsán néztek rám, de pár pillanat múlva nem is törődtek velem, hanem tovább folytatták, amit csináltak.
- Srácok – szóltam nekik, ők pedig ismét felém fordultak. - Nem tudjátok hol lehet itt virágot kapni? Vagy hogy esetleg mi Alina kedvenc virága? Michael? – néztem az említett felé, aki elég érdekes arcot vágott, majd felállt és oda jött hozzám. Közvetlenül elém.
- Ismételd el mégegyszer, kérlek. Azt hiszem nem hallottam jól – a másik két srác is érdeklődve figyelt engem, amire én zavarba jöttem. Várjunk. Miért jövök zavarba?
- Mi Alina kedvenc virága? – kérdeztem meg ismét.
- Miért?
- Mert gondoltam, veszek neki egy csokrot, hogy aztán megcsapkodjam vele. Vajon miért? Ne kérdezz már ilyen hülyeségeket – kezdett untatni ez az egész.
- Még el is hinném. Amúgy a fehér rózsa – nézett rám felemelt szemöldökkel.
- Tudtátok, hogy minden virágnak van valami jelentése? – szólalt meg hirtelen Calum.
- Nem?
- A fehér rózsa olyan jelentseket hordoz, mint a tisztaság, hűség és az ártatlanság, viszont az újrakezdés szándéka is kifejezhető vele.
- Te meg honnan a fenéből tudsz ilyeneket? – Luke volt az első aki a hirtelen jött döbbenet után megtudott szólalni.
- Tetszett egy csaj, ő meg imádta a virágokat. Be akartam vágódni, oké? Ne nézzetek már így – nevetett kínjában, mi pedig pár másodperc után elkezdtünk jó hangosan nevetni.




Húha, nagyooooooooon rég írtam már, amit nagyon, nagyon, nagyon sajnálok. Azért remélem még maradtatok páran, akik olvassák a Hírnevet. Szóval, erről a részről csak annyit, hogy nagyonis direkt választottam a fehér rózsát és nagyon is a jelentése miatt választottam.
Nem ígérek semmit, de az biztos, hogy a következő részt már csak Júliusba rakom fel.
Amint kész, kiírom a csoportba. Addig is kaptok majd pár idézetet. :)
Sok puszi, Tiaa.